Vinderkåring i 1.g-ernes skrivekursus 2022. Stort tillykke til vinderne og tak til alle 1.g’ere for fine besvarelser

Vinderkåring i 1.g-ernes skrivekursus 2022. Stort tillykke til vinderne og tak til alle 1.g’ere for fine besvarelser

Vinderne af 1.g’ernes skrivekonkurrence blev d. 6.4.22 kåret ved et årgangsarrangement i studiesalen.

 

Stort tillykke til årets i alt 4 vindere:

 

Første prisen går til: Johan Christian Niedziella fra 1b – ‘I bladene blafrer fællesskabet’

 

Om Johans besvarelse: Den bedste samlede besvarelse er en tekst, som udmærker sig ved den smukke opsætning som VGs logo. Det er virkelig både kreativt og flot tænkt, at det, der først opfattes som forkert formateret tekst, pludselig åbenbarer et elegant træ med rod. Lidt som tekstens kaos af elever, der falder til ro.  Eleven balancerer fint det lyriske og det humoristiske gennem leg, kreativitet og billedrigdom. Teksten er velskrevet og med flot lyrik. Og som retorikeren i juryen nævner, er der samtidig en fin afkodning af kommunikationssituation, eksperimenteren med genre og sproglig kreativitet, ligesom forfatterens stemme træder tydeligt frem i teksten.

 

Præmien er den fremragende bog ‘Overleverne’ af Alex Schulman, en O-shows billet og en brunsviger-kagemand til hele klassen fra Bakery by Hermann på Virum Torv, der leveres i dansktimen på fredag.

 

Anden prisen går til: Laura Victoria Høgenhav Hoffmann 1h – ‘Jeg har lært af corona, at jeg er mega dårlig til at strikke!’.

 


Om Lauras besvarelse:
Den er kendetegnet ved at starte meget scenisk ud i et veloplagt sprog – og være morsom og pandemisk aggressiv. Eleven fanger straks sin læser med humor og ikke mindst ærlighed, blotter sig selv på modig vis og når frem til en erkendelse på blot 20 linjer. Samtidig bliver der gjort grin med den strikkemani, der opstod under corona, men på en kærlig måde ved at forfatteren bruger sig selv. Undervejs i teksten forsvinder rummet, og fortællingen bevæger sig mere og mere ind i hovedet på jeg’et.

 

Præmien er bogen ’Frelseren fra Hvidovre’ af Kaspar Colling Nielsen, en O-shows billet og en brunsviger-kagemand til hele klassen fra Bakery by Hermann på Virum Torv, der leveres i dansktimen på fredag.

 

 

Tredje prisen går til to elever i en delt tredje plads: Alma Vedel Grotkjær fra 1c  – ‘Når alle muligheder er åbne’ og Benjamin Rosenkilde fra 1k – ‘Turene’.

 

Om Almas besvarelse: Den første besvarelse, beskriver tiden efter corona. Der er tale om en simpel tekst, men krystalklart skrevet. Præcis, lyrisk, skrevet i en enkel og gennemført fremtidsform. Ikke anstrengt, åben mod verden og med gode, konkrete beskrivelser.

 

Om Benjamins besvarelse: Den anden besvarelse på 3. pladsen skiller sig ud ved at være én, man bare kan huske. Eleven får tegnet et træ med sin tekst, sætter sig selv på spil og får demonstreret en livsindsigt, som har været svær. Det er en smuk og anderledes tekst. Ikke bare pga. opbygningen, som er virkelig fint tænkt med flere og flere ord på, hvad turene i skoven har betydet ift. at gennem- og overleve corona-isolationen. Men også selve fortællestilen og sprogbrugen passer godt sammen med budskabet og formen. Flot og original tekst.

 

Præmien er en boggave, en O-shows billet, et gavekort til en brunsviger-kagemand til hele klassen fra Bakery by Hermann på Virum Torv, der leveres i dansktimen på fredag

 

Årets tema har været at skrive en kort tekst, der med udgangspunkt i den enkeltes oplevelse beskriver, hvad et godt fællesskab på Virum Gymnasium er eller kunne være eller at skrive en kort tekst, hvor man skrev videre på: ’Jeg lærte af corona, at…´ hhv. ’Når Corona er slut, så vil jeg…’

 

Jurymedlemmerne har været:

 

Ask Hansen, forlagsredaktør på Gyldendals Forlag, Helle Hvass retoriker, Karin Axelsson journalist på DR Nyheder, Anders Bjarklev, rektor DTU og bestyrelsesformand på VG samt rektor på VG Mette Kynemund.

 

Det har været et tæt løb i toppen, og der var mange både velskrevne og kreative besvarelser og vores dygtige lærer-screenere og kompetente jury har udvalgt først de 10 bedste besvarelser blandt de ca. 365 indleverede – og slutteligt top 3 i kategorien: ’Den bedste samlede besvarelse’.

 

De 10 bedste besvarelser – nævnt i vilkårlig rækkefølge – er skrevet af:

 

Johan Christian Niedziella 1b med ’I bladene blafrer fællesskabet’  

Liv Volder Andersen 1c med ’..og jeg vil fortsætte’

Alma Vedel Grotkjær 1c med ’Når alle muligheder er åbne’

Laura Victoria Høgenhav Hoffmann 1h med ’Jeg har lært af corona, at jeg er mega dårlig til at strikke!

Johannes Lykke Christiansen 1j med ‘En dans med kedsomheden’

Hjalte Abildtrup 1k med ’Jeg tilhører den fysiske verden’

Benjamin Rosenkilde 1k med ’Turene’  

Sofie Kjær Refn 1s med ’VG’s kram’

Mads-Emil Helsted Hvid 1s med ’Folk siger, dette kan være århundrets opskrift’

Marius Ullerslev Simonsen 1u med ’Efter regn kommer solskin.’