VGcc – Oplæg om Danmarks genforening v. Simon Kratholm Ankjærgaard kickstartede denne sæson af VGcc.

VGcc – Oplæg om Danmarks genforening v. Simon Kratholm Ankjærgaard kickstartede denne sæson af VGcc.

VGcc startede op med et spændende oplæg for skolens elever og lærere om GENFORENINGEN 1920.

 

Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973), Journalist, forfatter, historiker, vært på podcasten ’Vild Historie’, fortalte den dramatiske og medrivende fortælling om hvorfor og hvordan Genforeningen i 1920 fandt sted. Det er en fortælling om et intenst og kompliceret politisk spil – og om mange engagerede aktører, der helligede deres liv til en sag.

 

Med afsæt i Simons egen bog, ’Genforeningen 1920 – Da Danmark blev samlet’, fortaltes den dramatiske fortælling om de 20 måneder, der gik fra afslutningen af 1. verdenskrig til kongens symbolske ridt og den store genforeningsfest på Dybbøl Banke, på lige nøjagtig dét sted, hvor danskerne havde fået så læsterlige klø 56 år tidligere.

 

Foredraget var en dramatisk og dokumentaristisk-historisk fortælling om det nervepirrende politiske spil, der foldede sig ud – internationalt, nationalt og lokalt i Nordslesvig. Gennem en perlerække af aktører, der var helt tæt på begivenhederne i Slesvig, Berlin, København og Paris blev den fulde historie om Genforeningen fortalt.