VGCC Carpe Cognitionem 2017-18 (Grib viden)

VGCC Carpe Cognitionem 2017-18 (Grib viden)

VGcc er en foredragsrække som oftest finder sted i 5. modul kl. 15.10 – 16.00. Konceptet blev udviklet for tre år siden og tilbyder klasser og hold en udvidet forskningsmæssig horisont i forhold til de enkelte fag. Det kan både være foredrag som er rettet direkte til bestemt fag, men også foredrag som er i almen interesse.

 

Faglærerne tilmelder eleverne til foredragene, men enkelt elever kan også deltage, hvis det har deres interesse. Ønsker man at deltage som enkelt elev skal man meddele dette til pg@edu.virum-gym.dk

 

Vi har de sidste år haft mange spændende foredragsholdere blandt andet den amerikanske ambassadør Ruffus Gifford, journalisten Anders Agner og musikeren Bisse, som har været med til at give eleverne et ekstra kolorit og indblik i deres fag.

 

Efter den nye revision af 2005 – reformen vil foredragene også fungere som en del af indblikket i karrierelæring.

 

I øjeblikket er vi ved at oprette en ”bank” af tidligere lever, som kan bidrage med oplæg i foredragsrækken. I år kommer tidligere elev Olav Hesseldahl, som er stifter af Ungdomsbureauet og arrangør af Ungdommens Folkemøde og snakker demokrati og dannelse og tidligere elev Christian Føhrby, som i mange år har beskæftiget sig med Kina både internationalt og regionalt.

 

Ønsker man at bidrage med et oplæg i foredragsrækken skriver man blot til uddannelsesleder Pia Gars Jensen, pg@edu.virum-gym.dk.

 

Borgere i lokalområdet, der har interesse i et VGcc-arrangement, kan anmode om deltagelse til uddannelsesleder Pia Gars Jensen, pg@edu.virum-gym.dk.