Virum Gymnasium deltager sammen med andre gymnasier og organisationer i verdensomspændende kunstprojekt om biodiversitet

Virum Gymnasium deltager sammen med andre gymnasier og organisationer i verdensomspændende kunstprojekt om biodiversitet

VG deltager i et projekt, ledet af Kunstner Emma Thomas, som sammen med et netværk af frivillige kunstnere, individer og etablerede organisationer, vil skabe et verdensomfattende kunstværk 22. Maj 2021 – withNature2020.

 

Projektet vil danne gigantiske billeder af kritisk truede plante og dyrearter på ca.20 lokationer verden over. Billederne vil dukke op fra øst til vest kl.17 lokal tid, de bliver optaget af droner og sendt ud over sociale medier og YouTube: @withNature2020. Følg med her.

 

Målet er at øge bevidstheden om tab af biodiversitet, og vise verdens ledere at folk sætter pris på naturen.

 

I Danmark skabes det 30X40m store kunstværk: kløverhumlen (Bombus distinguendus) på Virum Gymnasiums boldbaner.

 

Det kræver 1500 stykker tøj at forme kløverhumlen i en mosaik formation. Tøjet indsamles af lærere, elever, familier og venner  til elever på Virum Gymnasium og Aurehøj og desuden deltager andre organisationer og klubber.

 

Alt tøjet bliver doneret direkte til genbrug efter begivenheden.

 

Alle er inviteret til at opleve kløverhumlen, og de andre billeder, når de vises d.22 maj, live på sociale medier og YouTube med #withNature2020.

 

Du er også inviteret til at deltage i en webinar d. 7. maj, med en førende ekspert om bier, Professor Dave Goulson, forfatter af ’Humlen ved det hele, mit eventyrlige liv med bier.

 

Du kan finde detaljer om webinaret og kløverhumle-billedet på Facebook.

 

The fabric of Nature: of which we are part, on which we depend.