Verdensmålsdag på VG onsdag d. 11 december

Verdensmålsdag på VG onsdag d. 11 december

Den 11. december – på skolens 62 års-fødselsdag – blev der flaget og holdt VerdensmålsdaG på Virum Gymnasium. Formålet var at imødekomme elevernes ønske om en dag på tværs af klasser og årgange samt at sætte fokus på Verdensmålene og bæredygtighed. Ambitionen var at arrangere en anderledes undervisningsdag, der skulle bidrage til elevernes forståelse af de enkelte verdensmål og sammenhængene mellem dem. Og at give eleverne inspiration til, hvad de selv konkret kan gøre – både på kort og lidt længere sigt. Skolens Miljøråd bestående af både elever, lærere og andre personalegrupper tog del i planlægningen og afviklingen af dagen.

 

Der blev dystet i hele 6 discipliner: Affaldssorteringsstafet, reparationsbane, quiz, rap en sang, build it up-prioriteringsdyst og endelig en innovationsdyst.

 

Som optakt blev vist en lille film-teaser om Verdensmålene, som elever fra 2k havde lavet som opfølgning på Ungdommens Folkemøde. Alle elever og lærere havde forinden fået udleveret den lille bog ’Danmark og Verdensmålene’ af Steen Hildebrandt, 2019 til brug for både forberedelse og opfølgning.

 

Der var fart over feltet, dyst i både praktiske og vidensmæssige færdigheder, teamgejst, glade elever, engagerede lærerdommere og mange gode grin i løbet af dagen.

 

Dagen blev afsluttet med en fælles samling i Hallen, hvor der var fire korte spotoplæg v/CARE, de lokale virksomheder Chaya og Social Foodies og en repræsentant fra det nye Bæredygtighedsudvalg i LTK ift. til eksempler på konkrete tiltag og handlemuligheder.

 

Endvidere var der naturligvis kåring af vinderhold og billeder fra alle dagens aktiviteter samt en lille afsluttende elevfilm.

 

Det blev en sjov og meningsfuld dag på tværs af klasser og årgange med fokus på FN’s Verdensmål/delmål.

 

Vi takker alle for opbakningen og ser frem til opfølgningen både i og udenfor undervisningen.

 

Film om verdensmålsdagen