ELEVRÅDET byder alle 1g´ere velkommen til Virum Gymnasium

 

Elevrådet på Virum Gymnasium er elevernes talerør til ledelsen og resten af skolen. Vi er det største og mest velfungerende, strukturerede og effektive udvalg på VG. Vores opgave er at varetage elevernes interesser og behandle de problemer, forslag samt ideer, der opstår i løbet af skoleåret. Vi kæmper for din og resten af skolens sag, og det vil vi altid gøre.

 

Sammenlignet med folkeskolens elevråd, har elevrådet på Virum Gymnasium en langt højere medindflydelse på skolerelaterede såvel som socialrelaterede beslutninger. Dette skyldes bl.a. at vores samarbejde med ledelsen og lærerne er særdeles velfungerende.

 

Elevrådet har også̊ sit eget budget, som bruges til elevmæssige ideer og forslag. Elevrådet har været inde over ombygningen af den nye studiesal, udarbejdelsen af en ny skemastruktur og etableringen af vores velgørenhedsarrangement: Danmarks Indsamling.

 

Forrige skoleår fik vi eksempelvis sammensat en landsdækkende begivenhed, hvori vi nedlagde undervisningen en hel skoledag. Dette var på grundlag af elevernes utilfredshed over besparelserne på ungdomsuddannelserne og på SU.

 

Det nuværende projekt i elevrådet er udviklingen af elevgrupperne på VG så eleverne i udvalgene arbejder bedre sammen og billigere kaffe i VG’s kantine. I starten af skoleåret kommer vi ud til alle de nye klasser, og orienterer om elevrådet, og hvad det vil sige at være elevrådsrepræsentant. I november tager vi igen ud i klasserne og får valgt en repræsentant fra hver klasse, igennem demokratisk afstemning.

 

Som medlem af elevrådet får du indsigt i skolens struktur og indflydelse på alle beslutningerne, der tages på elevernes vegne. Elevrådets fællesskab er ikke kun fagligt baseret, men også socialt. Eksempelvis har vi vores årlige attraktive hyttetur, som sørger for, at styrke vores fællesskab og skabe nye venskaber på tværs af klasserne. Elevrådet har sammenfattende en stor indflydelse på skolemæssige aktiviteter og vores stemme har en reel indflydelse på skolens beslutninger.

 

Clara Brandt Rubow 3j

Elevrådsformand