Læs om- og se billeder fra et fantastisk studieophold med VG-elever i Honduras i sommeren 2018

Læs om- og se billeder fra et fantastisk studieophold med VG-elever i Honduras i sommeren 2018

Mini-reportage fra det spændende studieophold til Honduras:

 

En uge uden mobildækning og internetadgang. En uge uden rindende vand og træk og slip. En uge uden et spejl. En uge med trekking på stejle bjergsider i tågeregnskoven i 2000 m højde omgivet af træer og planter overalt, eksotiske fuglefløjt, mærkelige insekter, slanger og sjove frøer. De tre første nætter i telt, de næste tre i en hængekøje, hvor du er helt alene midt i regnskoven. Alt foregår under åben himmel, maden laves af de lokale og opvasken foregår i tre spande, – en til skyl, én til vask og én til efterskyl.

Sådan foregik den første uge af vores fantastiske tur til Honduras, hvor vi hjalp forskere med at indsamle data om biodiversitet i regnskoven. Hver dag var vi på forskellige opgaver, og tilbage i lejren fik vi undervisning om dyr og planter i området.

Den sidste uge var noget anderledes, – her var vi på en lille ø, Roatan, i det Caribiske hav, hvor alle elever fik erhvervet PADI divers licens. I det dejligt varme hav var der et rigt dyreliv på det smukke koralrev: alle mulige og umulige fisk, havskildpadder, rokker, blæksprutter, søpindsvin og meget andet. Alt dette kunne også studeres ved snorkling.

Også her blev der foretaget biodiversitetsundersøgelser, og vi fik undervisning om revets økologi.

En tur med oplevelser vi sent vil glemme.

 

Se billeder fra turen her

 

Virum Gymnasium startede sidste år et interessant samarbejde med den internationale miljøorganisation Wallacea, som tilbyder forsknings- og studieophold for skolegrupper i forskellige af verdens naturområder. VG havde således 5 elever i Honduras 3 uger i juli måned sammen med biologilærer, Annegrete Rømer (AR).

 

Det næste hold, som skal derned i sommerferien 2019, er allerede i fuld gang med at planlægge deres tur.
VG financierer ikke rejsen, men vejleder og hjælper med at søge legater og fonde.