Spansk som fortsættersprog

Spansk som fortsættersprog

Vil du gerne have spansk som fortsættersprog i gymnasiet?
Så kan du vælge det på Virum Gymnasium

 

Hvis du har spansksproglige forudsætninger, kan du fra sommeren 2017 vælge spansk som fortsættersprog på Virum Gymnasium.

 

For at vælge spansk som fortsættersprog skal du i forvejen have kendskab til lidt basisgrammatik samt et ordforråd, der gør, at du kan føre helt simple samtaler om almene emner som fx familien, vennerne, interesser, tøj, mad etc.

 

Et sådant forhåndskendskab har du måske opbygget fordi:

 

  1. Du har haft spansk som valgfag.
  2. Du har en spansktalende forælder.
  3. Du har med familien været bosat i et spansktalende land.
  4. Du har med familien været bosat i et andet land, hvor du havde spansk som sprogfag i grundskolen.
  5. Du har været på udveksling i et spansktalende land efter 9. klasse.
  6. Du har fulgt VGs turbohold i spansk i foråret 2017

 

Måske har du lært spansk på helt anden vis. For at afgøre om du kan blive optaget på et spansk fortsætterhold, skal du gennemføre en lille mundtlig spanskprøve. Det er gymnasielærere i spansk, der står for prøven. Hvis du ønsker at gennemføre en sådan prøve, kan du kontakte spansklærer Hanne Dammand for nærmere aftale (se nedenfor)

 

En anden mulighed er at følge VGs turbohold i spansk i foråret 2017. Turboholdet er et undervisningsforløb i basisspansk, der afsluttes med en lille mundtlig prøve i maj, der afgør om du er klar til optag på spansk fortsætter. Undervisningsforløbet foregår én til to eftermiddage om ugen på Virum Gymnasium og påbegyndes i uge 6 eller 8 (afhænger af tilmeldinger). Du undervises af én af Virum Gymnasiums egne spansklærere.

 

Kontakt Hanne Dammand for nærmere information om turboforløbet pr. mail hd@edu.virum-gym.dk eller på telefon 60644902.