I 2017 udskrev vi en konkurrence ifm. med et skrivekursus for alle 1.g-ere, som fint beskriver hvordan det er at gå på VG.

 

Læs her:
1.pris ’Bedste samlede besvarelse’ – 1g skrivekonkurrence 2017

 

Af: August C. Fuglsang-Damgaard 1.s

 

Mit Virum Gymnasium

 

Skolevej

Hen ad Fuglevadsvej, over togsporene, og så begynder den seje kamp op ad den stejle bakke. Derefter til højre ad Kongevejen. Forbi Frilandsmuseet, endnu et sving og så er man foran Virum Gymnasium. Det er en vej med bump og bakker, vind i håret og i regn og sne, ligesom gymnasiet. Det er lærere, der står klar på sidelinjen til at vise dig vej. Klassekammerater, der giver dig et venligt skub, når du er ved at miste pusten, og ikke mindst kantinefolkene, der står klar med en koffein-indsprøjtning af kaffe til de halvtrætte elever, når de møder om morgenen.

 

VG-ånden

VG er den daglige kamp om at få en plads i cykelstativet. Det er summen fra en højtaler i sprog 7, der ikke er slukket ordentligt. Det er duften af foccacia og dagens ret, der strømmer gennem skolen hver dag omkring middag. Det er lyden af den dybe bas til de humørfyldte og spændende VG-fester. Det er Lyserød Lørdag, Danmarks Indsamlingen og den årlige musical. VG er så meget mere end bare en almindelig skole. Det kan godt være, at lokalerne er små og har lavt til loftet, men der er alligevel plads til forskellighed.

 

60-års jubilæum

I 60 år er elever gået gennem de samme døre, har haft undervisning i de samme lokaler, og nogen har endda haft de samme lærere som deres forældre. Lærerkorpset består af mænd og kvinder i alle aldre, der alle sammen er klar til at hjælpe dig på vej. I 60 år har folk svaret på, hvordan man bøjer uregelmæssige tyske verber, hvordan man løser en ulighed, eller hvad forskellen mellem en sprogæt og en sprogfamilie er. I 60 år har folk taget vejen med bump og bakker, med vind i håret, og i regn og sne. Det er benhårdt arbejde, det er sved og tårer, det er op- og nedture, men det er også sjov, gode venner og masser af smil, der møder dig på gangene. Det er fællesskab, så det basker, det er glæden ved ny viden, og det er følelsen af at høre til.

 

Læs 2. og 3. pladsen her