Emil Külachis vinderbesvarelse af skrivekonkurrencen 2021:

 

Hvad jeg tog for givet

 

Opleve verden

 

Når Corona er slut, vil jeg rejse verden rundt. Jeg vil se de buldrende have – både de varme og kolde. Jeg vil se de endeløse dale for foden af de fabelagtige bjerge. Jeg vil svømme i de krystalklare søer, imens solnedgangen oplyser dem i et skær af rødt. Jeg vil se de frodige skove, imens naturen er i bevægelse overalt omkring mig. Jeg vil se dyrene slikke de sidste solstråler, der slipper igennem træernes tætte kroner. Jeg vil se vinden ruske græsset på dens uendelig rejse gennem verden. Til sidst vil jeg op på et bjerg inden solopgang og se solens stråler kaste et gyldent lys over alt, der lever.

 

Fodboldens fællesskab

 

Når Corona er slut, vil jeg spille fodbold med alle mine venner igen. Jeg vil mærke fællesskabet og få følelsen af, at jeg er en del af noget større end bare mig selv. Jeg vil se mit hold score mål, som var vi en samlet organisme. Jeg vil spille kamp, og i det øjeblik vi går i gang, vil jeg glemme alle mine bekymringer. Jeg vil følges med holdet hjemad, og vi bliver så fordybet i samtale, at vi slet ikke ser den langsomt synkende sol. Til sidst vil jeg ikke bare spille fodbold med holdet, men også se det. Vi skal se alle de store professionelle hold spille, og når der er halvleg, tager vi alle ud på fodboldbanerne i mørket og spiller. I nattens mørke kan vi ikke se andet end den gule bold, vi har med. Vi ville ikke engang kunne se hinanden, men det gør ikke noget, så længe vi ved, at alle er der.

 

Det vigtige i livet

 

Når Corona er slut, vil jeg se min mormor og farmor. Jeg vil tilbringe utallige timer med dem på et væld af forskellige ture. Vi vil gå igennem Zoologisk Have, mens vi betragter alle de eksotiske dyr. Jeg vil i sommerhus med dem, men ikke et tilfældigt sommerhus. Det skal være det sommerhus, hvor de selv tilbragte deres barndom. Her vil jeg høre om deres barndoms historier, imens vi går igennem den fantastiske danske natur. Jeg vil se tjørnen blomstre og høre historier om deres fætres og kusiners heltegerninger. Jeg vil se over klitterne og høre alt om min forfædres udfordrende liv. Til sidst vil jeg give dem et stort kram uden at skænke Corona en eneste tanke.