I 2016 udskrev vi en konkurrence ifm. med et skrivekursus for alle 1.g-ere.

 

Vinderbesvarelsen “Det rette sted” handler om det faglige liv på VG, og den beskriver så fint en række af de mange gode grunde, der er til at se VG som dit gymnasium.

 

Det rette sted

Det er følelsen

Det er noget, man ikke helt kan beskrive. Følelsen af at traske ned ad de blanke linoleumsgulve, forbi hver en slidt halvsplintret trædørkarm, klar, spændt, frygtende for næste modul og hvilken fortvivlelse eller succes, det mon bringer. Følelsen af at stå sammenmast i en spækket kantinekø med en konstant pulserende bas fra det 3.g-styrede, pop-afspillende anlæg rungende i hovedet, omgivet af en overvældende dunst af foccaciaboller og varm kaffe. Følelsen af hastigt at mose sin cykel ind i et overfyldt stativ på en frostfyldt novembermorgen, bittert erkendende at din mor havde ret i, at det der ikke var en varm nok jakke. Man kan ikke helt beskrive det.

 

Det er evnen og viljen

Det er noget, man ikke altid mærker, men som er der og til tider kan bruse igennem hele kroppen. Viden, en af de mest magtfulde kræfter vi besidder. Den viser sig ikke altid. Hvor var den fx, da du skulle løse den 2.gradsligning i matematik i sidste uge? Hvor var den, da du skulle bøje et uregelmæssigt verbum i tysk i går? Men den er der, når du får tilbageleveret et tætskrevet papirark med en tilfredsstillende karakter, cirklet i anerkendende rød kuglepen. Når du kl. 23:29 sidder i en ekstase af søvnmangel i din seng og smiler af den lille, grønne skrift, der siger; afleveret i Lectios berygtede opgavesystem. Det er viden, og det er frustrerende, ærgerligt, smukt og lykkeligt på samme tid.

 

Det er viden og glæden, og det er for evigt

Det er noget, man føler, måske ikke hver dag, og måske ret sjældent endda. Men det er til tider svært ikke at føle, når man hver dag er omringet af glad og frisk ungdom i sin storhedstid. Når man sidder med sin klasse og griner så meget, at man får krampe. Når man tér sig ukontrolleret i det blinkende lys med nye mennesker til en fest. Når man rammes af eftermiddagssolen på vej ud gennem det smilende mylder på vej hjem efter en begivenhedsrig dag, så ved man det: Man er det rette sted. Det er noget, man ikke helt kan beskrive, men det er et godt sted at starte, for det her bliver tre uforglemmelige år, vi vil huske for evigt. Det er sjovt, det er anstrengende, det er skønt, det er opslidende, det er viden, det er glæde, det er Virum Gymnasium.

 

Skrevet af Mathilde Bloch, 1a (2016-2017)