Kåring af vindere i skrivekonkurrencen 2024 for alle 1.g’ere

Kåring af vindere i skrivekonkurrencen 2024 for alle 1.g’ere

Årets tema i den store 1g-skrivekonkurrence på Virum Gymnasium har været at skrive en kort tekst, der beskriver, hvordan det er at være ung i dag.

 

Via dygtige interne screenere og en kompetent ekstern jury er det lykkedes at udvælge de 10 bedste besvarelser blandt hele årgangens godt 400 indleverede – og blandt dem at finde top 3 i kategorien: ’Den bedste samlede besvarelse’.

Jurymedlemmerne har været:

 

  • Peter Nielsen, litteraturredaktør på Dagbladet Information
  • Helle Hvass, retoriker med eget firma Om-tale
  • Karin Axelsson, journalist på DR Nyheder
  • Anders Bjarklev, rektor DTU og bestyrelsesformand på VG
  • Rektor på Virum Gymnasium Mette Kynemund.

 

Eleverne, der havde skrevet de 10 bedste besvarelser kom på scenen mandag 8. april i Studiesalen, hvor hele 1g-årgangen med lærere var samlet til en festlig vinderkåring.

 

De tre bedste besvarelser blev læst op og præmieret med fine boggaver, billetter til gallafesten og en kagemand til hele klassen.

1.prisen gik i år til Gustav Clasen 1s med ’Labyrint-liv’, 2.prisen gik til Julia Skov Michaelsdottir 1m med ’Afslapning’ og 3.prisen gik til Viggo Tolstrup 1a med ’Tankemylderet’.

 

Jurymedlemmerne har med stor fornøjelse læst de fine tekster, der har gjort det muligt for dem at leve sig ind i, hvordan det er at være ung i dag. Det er noget med at skulle være perfekt, ’være med og ikke med’, blive forstyrret hele tiden, leve op til egne og andres forventninger og så ovenikøbet få at vide, at man er utaknemmelig og har det meget bedre end tidligere generationer.

 

Dommerne fremhævede, at eleverne er dygtige til at beskrive en situation og en stemning både kreativt og i et godt sprog, ligesom de evner at reflektere over, hvad det vil sige at være ung i dag – ud fra mange forskellige vinkler. Besvarelserne er alle kreative, velstrukturerede og skrevet i et korrekt og nuanceret sprog. Forfatterne har udvist talent for formidling og viser stil-, genre- og modtagerbevidsthed.

Det er vinderen af 1.prisen i midten af det vedhæftede foto.