Islandsk Job-shadowing besøg på Virum Gymnasium

Islandsk Job-shadowing besøg på Virum Gymnasium

Virum Gymnasium dannede i denne uge rammen om tre dages vellykket genbesøg af gymnasielærere fra Reykjavik.

 

”Søde, dygtige elever, en dejlig stemning og spændende projekter med både bæredygtighed og internationalisering. Vi har lært så meget på de tre dage og glæder os til at fortælle vores kolleger og ledelse om jeres skole, når vi kommer hjem.”

 

Sådan lød det fra Auður Leifsdóttir og Asdis Ingolfsdóttir, der er hhv. dansklærer og kemilærer på Kvennaskólinn i den islandske hovedstad. De indledte deres besøg mandag morgen med en guidet rundvisning på skolen af Olivia, Thalia, Lucca, Johanne og Marie fra 2x, hvorefter de fik lejlighed til at tale med hele klassen om at gå i gymnasiet i Danmark.

 

Udover et frokostmøde med repræsentanter fra Virum Gymnasiums ledelse om den danske gymnasiestruktur har de to lærere været ’fluen på væggen’ og observeret undervisning i engelsk, tysk, kemi, biologi, dansk og spansk i forskellige klasser både tirsdag og onsdag. Det blev også til et glædeligt gensyn hen over frokostbordet med nogle af de lærere, som var på Job-Shadowing i Reykjavik sidste år igennem et Erasmus+ projekt om feedback kultur, som Virum Gymnasium fik midler til i 2021-2022, og som 28 ansatte har nydt godt af med ophold i Letland, Sverige, Tyskland og ja, Island.

 

Besøg udefra kalder altid smilet frem hos folk på lærerværelset, hvor Asdis og Auður bl.a. fik en god snak med dansklærer, Mads Stidsen, om behovet for at dyrke og bevare de tætte bånd mellem de nordiske lande, og med fysik- og matematiklærer Morten Brydensholt, som overraskede med, at han studerer oldnordisk i sin fritid.

 

Inden de to islændinge tog afsked med VG, blev det aftalt at vi vil undersøge, om vi sammen skal søge om et fælles projekt med gensidig elevudveksling med tilskud fra Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram, Nordplus.

 

Skrevet af International udviklingskoordinator på Virum Gymnasium,