‘Girls day in Science’ 2019. Hør VG-elev i DRs P1-indslag. Læs også om andre af VG’s samarbejder og projekter

‘Girls day in Science’ 2019. Hør VG-elev i DRs P1-indslag. Læs også om andre af VG’s samarbejder og projekter

D. 2.10.19 løb Girls day in Science af stabelsen.

 

hashtagGirlsDayinScience – en landsdækkende kampagnedag, sætter fokus på, at mange piger fravælger en naturvidenskabelig eller teknologisk retning i deres uddannelses- og karrierevalg. P1 Morgen inviterede i den forbindelse en af Videnskabsklubbens fantastiske seniormentorer, 16-årige Laura Stenderup fra Virum Gymnasium, i studiet for at fortælle, hvordan hun selv blev engageret i naturvidenskab.

 

Sammen med klubbens direktør, Rikke Schmidt Kjærgaard, kunne Laura fortælle, at det handler om gode undervisere og opnåelige rollemodeller.
Laura gjorde det helt fantastisk!! Hvis du vil lægge øre til en virkelig sej ung kvinde, så lyt med her – fra ca. 16:30 inde i programmet:
https://lnkd.in/gfTrXaC

 

Virum Gymnasium ser en stor værdi i at indgå i skole-virksomhedssamarbejde.

 

I år arbejder Virum Gymnasium bl.a. sammen med Novozymes i forbindelse med Science Festival. Science Festival er et projekt, hvor skoler og virksomheder i samarbejde inspirerer og udfordrer elever i grundskolen og på ungdomsuddannelserne med virkelighedsnære problemstillinger inden for de naturvidenskabelige fag. Vi tror nemlig på værdien i at give børn og unge en forståelse af, hvordan virksomheder bruger naturvidenskaberne til at løse udfordringer ift. bæredygtighed, miljø og klima.
Lyngby-Taarbæk Vidensbystår bag projektet i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, Astra – det nationale naturfagscenter og Teknologipagten

 

Vil du vide mere om Science Festival kan du besøge vores hjemmeside https://lnkd.in/dX9X4aA eller kontakt Mikkel Schønning Sørensen

 

Hør her Rektor Mette Kynemund fortælle om effekterne af samarbejdet:

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6585414570746101760/

 

Af øvrige samarbejdspartnere planlægger Virum Gymnasium pt. i samarbejde med IT-universitetet og TDC en Tech-karrieredag for skolens kvindelige elever.
På Tech karrieredag, møder eleverne på IT-universitetet og arbejder med en case, der skal præsenteres for virksomheden. Eleverne møder studerende fra IT-U, får sparring og oplever at arbejde med deres viden i en konkret kontekst.