Spansk

 

Spansk begyndersprog A

2017 læreplan

 

¿Hablas español? Ellers kan du lære det, og spansk er meget mere end paella og flamenco. Med over 400 millioner spansktalende på verdensplan dækker vi både latinoer i USA, livet som ung spanier og latinamerikanske rytmer. Y mucho más. Så du får altså et indgående og vidtfavnende kendskab til kultur og samfundsforhold i Spanien og Latinamerika.

 

På vores udvekslingsrejser til Badalona i Catalonien har du mulighed for at få styrket dine sproglige kompetencer endnu mere og at få skabt nye venskaber og unikke oplevelser, hvor du kommer helt tæt på den spanske hverdag.

 

Du behøver ikke at kunne noget spansk på forhånd. Ud fra mange forskellige materialer – tekster, film og tv-serier og musik – starter vi med det helt basale og arbejder os frem til, at du lærer at forstå, tale og skrive spansk.

 

 

  • Der gives en mundtlig og en skriftlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig og skriftlig eksamen.

 

På VG kan du få:
Spansk begyndersprog på A-niveau:

Som studieretningsfag på studieretningerne 9 og 10.

Som valgfag på alle andre studieretninger.

 

Spansk fortsættersprog A

2020 læreplan

 

Vil du gerne have spansk som fortsættersprog i gymnasiet?
Intentionen i den nye gymnasiereform er, at spansk bliver et fortsættersprog i gymnasiet. 

 

Hvis du har spansksproglige forudsætninger, kan du vælge spansk som fortsættersprog på Virum Gymnasium. Læreplanen foreligger endnu ikke, så der vil være tale om en forsøgsordning.

 

For at vælge spansk som fortsættersprog skal du i forvejen have kendskab til lidt basisgrammatik samt et ordforråd, der gør, at du kan føre helt simple samtaler om almene emner som fx familien, vennerne, interesser, tøj, mad etc.

 

Et sådant forhåndskendskab har du måske opbygget fordi:

 

  1. Du har haft spansk som valgfag.
  2. Du har en spansktalende forælder.
  3. Du har med familien været bosat i et spansktalende land.
  4. Du har med familien været bosat i et andet land, hvor du havde spansk som sprogfag i grundskolen.
  5. Du har været på udveksling i et spansktalende land efter 9. klasse.

 

Måske har du lært spansk på helt anden vis. For at afgøre om du kan blive optaget på et spansk fortsætterhold, skal du gennemføre en lille mundtlig spanskprøve. Det er gymnasielærere i spansk, der står for prøven. Hvis du ønsker at gennemføre en sådan prøve, kan du kontakte Vicerektor Andreas Olesen for nærmere aftale på mail ao@edu.virum-gym.dk.

 

I spansk fortsætterundervisningen vil du komme til at arbejde med forskellige temaer, så du får et godt kendskab til kultur og samfundsforhold i Spanien og Latinamerika. Du kommer til at arbejde med mange forskellige undervisningsmaterialer såsom tekster, billeder, tv og film.

 

Afslutter du spansk fortsætter på B-niveau, gives der en mundtlig karakter og du kan komme til mundtlig eksamen. Hæver du spansk fortsætter til A-niveau, gives der både en mundtlig og en skriftlig karakter, og du kan komme til mundtlig og skriftlig eksamen.