Retorik

Retorik

Retorik CLæreplan
Retorik er at tale og kommunikere, så det overbeviser modtageren. Retorik kan bruges i alle fag – her lærer du nemlig at formulere dig på den bedst mulige måde over for dem, du skriver eller taler til – hvad enten det er i din skoleopgave eller talen til din far.

 

Gennem den mundtlige del af faget lærer du at holde oplæg, der fænger. Du vil blive styrket i at tale foran et publikum samt modtage og give konstruktiv kritik. I den skriftlige del af faget lærer du at skrive overbevisende tekster, der efterlader et indtryk hos læseren. Du vil også lære at arbejde over længere tid med en skriftlig opgave – fra idéfase til det sidste punktum.

 

Vi skal blandt andet arbejde med argumentationslære og begreberne: Etos, logos og patos – som betyder troværdighed, fornuft og følelser. Vi skal analysere god og dårlig argumentation ud fra påstand, belæg og hjemmel. Vi vil arbejde med forskelligt materiale blandt andet politiske udtalelser, festtaler, blogs, læserbreve, klummer, hjemmesider, anmeldelser, kampagnemateriale og reklamer.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

På VG kan du få:

Retorik på C-niveau:

Som valgfag.