Oldtidskundskab

Oldtidskundskab

Oldtidskundskab C

2017 Læreplan

I oldtidskundskab kommer du til at beskæftige dig med den antikke kultur. Hovedvægten vil ligge på det antikke Grækenland, men også Rom vil indgå. Igennem det et-årige forløb vil du få indblik i, hvordan den antikke kultur på alle måder udgør selve grundlaget for det vestlige samfund som det findes i dag, hvad enten man tænker på demokratiet, matematikken eller filosofien.

 

Undervejs vil du blive velbevandret i den græske mytologi med de mange smukke og morsomme myter, blive ført igennem Homer og hans eventyrlige historier om Odysseus’ oplevelser og den trojanske krig, Sofokles’ og Euripides’ skuespil om Kong Ødipus’ frygtelige skæbne eller om troldkvinden Medea, Platons idé-verden og grækernes fantastiske skulpturer og arkitektur.

 

Du vil opleve, at antikken på én gang er noget fjernt og fascinerende og samtidig er helt tæt på os den dag i dag, så tæt at den næsten kan føles nutidig og moderne. Og frem for alt vil du se, at uden antikken kan vi slet ikke forstå os selv og den verden, vi lever i. Derfor undervises ikke kun i oldtidskundskab for antikkens egen skyld, men også for at give dig indsigt i, hvordan dens idéer, idealer og skønne historier er blevet brugt af andre store kunstnere, tænkere og politikere sidenhen, helt op til vores egen nutid.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

På VG kan du få:

Oldtidskundskab på C-niveau:

Obligatorisk på STX.