Musik

Musik C

2017 Læreplan

I musik skal du synge og spille på instrumenter og stifte bekendtskab med mange forskellige musikgenrer. Du skal arbejde med teori og lære at skrive noder og rytmer. Sammen med dit hold skal du optræde på skolen med sammenspilsnumre du har øvet i timerne.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

Musik B

2017 Læreplan

På B-niveau skal du have musik mindst 2 gange om ugen. Det giver større mulighed for at spille sammen med de andre fra holdet. Du kommer også til at optræde flere gange. Desuden skal du arbejde mere med teorien – både med noder og med analyse af forskellige musiknumre indenfor den rytmiske og klassiske musik.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

Musik A

2017 Læreplan

På A-niveau skal du bygge videre på det du har lært i sammenspil og arbejde mere selvstændigt, også solistisk. Du skal fordybe dig i to musikhistoriske perioder i løbet af 2g og 3g – f.eks. rockhistorie, wienerklassik eller soul/blues. Desuden skal du arbejde med skriftlig musik. Det betyder at du bl.a. skal lære at lave et arrangement af en rock/pop melodi for kor, trommer og bas.

 

  • Der gives en mundtlig og en skriftlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig og skriftlig eksamen.

 

Der kræves ikke nogen forkundskaber til teorien (nodelæsning etc.), men det er godt hvis du enten er glad for at synge eller spiller på et instrument. Dette gælder for alle 3 niveauer.

 

På VG kan du få:

Musik på C-niveau:

Som kunstnerisk fag i 1g eller som valgfag.

 

Musik på B-niveau:

Hvis man har haft musik som kunstnerisk fag i 1g, kan man vælge at hæve sit C-niveau til B-niveau.

 

Musik på A niveau kan fås på studieretning 13 og 14.