Mediefag

Mediefag CLæreplan
I mediefag på C niveau lærer du at forholde dig kritisk, analytisk og entusiastisk til mange forskellige slags medieprodukter. Du lærer at holde styr på en verden af gangstere, nyhedsoplæsere, historiske figurer, grønne eller blå mennesker, gribende hverdage og troværdigheden i reklamefilm.

 

Vi lærer dig at afkode det, du bliver fortalt både på det fortællende og det visuelle plan. Og i samme stil som du skal tænke over, det du ser, skal du selv ud og lave film. Mediefag er nemlig en blanding af teori og praksis: Lige fra den første idé er tænkt til sidste klip er redigeret – alt er i din magt.

 

På C niveau introducerer vi genstanden “medieprodukt”, og hvordan vi som brugere skal forholde os til den, og hvad vi kan bruge det til. Der er plads til både teorien, det praktiske og der er ingen grænser: musikvideoer, reklamefilm, dokumentarfilm og journalistiske indslag – alt ligger for dine fødder.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

Mediefag BLæreplan

Med mediefag på B niveau får du muligheden for at trænge længere ind i mediebilledet. Hvorfor vil Amalies far betale sin datter for at få lavet et større smilehul? Hvorfor valgte Lucas at filmatisere 3 nye Star Wars-film? Er Sidney Lee i virkeligheden en alien? Disse brændende spørgsmål vil vi måske ikke kunne besvare fyldestgørende i mediefag B, men til gengæld er intet helligt, intet for lavt eller fint til, at vi ikke kan beskæftige os kritisk med det – fra realityshows over talentkonkurrencer til tv-serier, fra romantiske komedier over thrillers til actionfilm, fra tv-nyheder over dokumentarfilm til reklamer.

 

Med mediefag på B er du rustet til at kunne tackle enhver form for medieproduktion; analytisk, teoretisk, praktisk og samfundsmæssigt. Der bliver tid til både genren, instruktøren, det historiske perspektiv og en mere markant analytisk fremgangsmåde, når det kommer til behandling af forskellige medieproduktioner.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

På VG kan du få:

Mediefag på C-niveau:

Som kunstnerisk fag i 1g eller som valgfag.

 

Mediefag på B-niveau:

Hvis man har haft mediefag som kunstnerisk fag i 1g, kan man vælge at hæve sit C-niveau til B-niveau.