Mediefag

Mediefag B og C

Læreplan for mediefag C: 2017 Læreplan

Læreplan for mediefag B: 2017 Læreplan

 

I mediefag lærer du at forholde dig kritisk og analytisk til det mangfoldige medielandskab, du hver dag møder på nettet, på tv og i biografen. Samtidig er faget i høj grad et praktisk og kreativt fag, hvor du i grupper får mulighed for at skabe en række forskellige film og medieproduktioner inden for fiktions- og fakta-genrerne. Vi laver kampagnefilm, virale videoer, dokumentarfilm, kortfilm, journalistiske reportager, titelsekvenser og musikvideoer…kun din fantasi sætter grænser!

 

Mediefag er en anderledes proces end mange andre gymnasiefag. Innovationen og selvstændigheden er i centrum. Du skaber og styrer selv din produktioner fra første idé til den helt færdige produktion. Samtidig bliver du trænet i at skabe et resultat i en gruppe, hvor mange små dele skal spille sammen for, at filmen kommer til at fungere.

 

Du lærer endvidere at tænke din medieproduktion ind i en samfundsmæssig kontekst og reflektere over dens målgrupper og mulige digitale platforme, herunder især de sociale medier.

 

Vi tager i mediefag udgangspunkt i virkeligheden. Vi arbejder bl.a. sammen med eksterne partnere/kunder/målgrupper uden for gymnasiets verden. Fagets drivkraft er i høj grad glæden ved at fortælle den gode historie på tværs af genrer og formater.

 

Grundlæggende lærer du at kommunikere kreativt i levende billeder til forskellige målgrupper og med forskellige kommunikationsstrategier. En kompetence, der er blevet en grundforudsætning i det moderne arbejdsliv.

 

Der gives en mundtlig karakter.

 

Du kan komme til mundtlig eksamen, som både er en gruppe- og en individuel eksamen.

 

På VG kan du få:

 

Mediefag på C-niveau:

Som kunstnerisk fag i 1.g eller som valgfag i 3.g.

 

Mediefag på B-niveau:

Hvis du har haft mediefag som kunstnerisk fag i 1g, kan man vælge at hæve sit C-niveau til B-niveau i 3.g.