Latin

Latin

Latin C

2017 Læreplan

Latin er et sprog – og kulturfag. Det betyder, at du både kommer til at arbejde med det latinske sprog og den romerske kultur:

 

Sproget: Du lærer sproget at kende, sådan at du kan oversætte lettere latinske tekster. Du skal være interesseret i sprog – og gerne lidt af en sprognørd ! – hvis du vælger latin C. For du kommer til at arbejde med sætningsanalyse, ordklasser og bøjning af ord. Til gengæld kan du bruge den sproglige viden, du får fra latinen, i dine andre sprogfag og dansk.
Kulturen: Latin var de gamle romeres sprog og gennem de tekster, du læser på latin, kommer du også til at lære romernes måde at tænke og leve på at kende. Undervisningen tager tit udgangspunkt i nogle emner. Almindelige emner i undervisningen er Pompeji, slaver, gladiatorkampe, de romerske guder og tiden under kejser Augustus. Når du arbejder med de latinske tekster og forskellige emner, vil du opdage, at de gamle romere på mange måder lignede os, selvom det er 2000 år siden, kejser Augustus levede.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

På VG kan du få:

Latin på C-niveau:

Som valgfag i 3g.

 

Hvis du vælger Latin C og samtidig har matematik på mindst B-niveau gælder
3. fremmedsprog-reglen: Du skal have et naturvidenskabeligt fag på mindst B-niveau, medmindre du vælger et ekstra fremmedsprog ud over det, du har fra 1g og samtidig har matematik på mindst B-niveau.

 

Dette 3. Fremmedsprog kan være latin C eller fransk, tysk eller spansk begyndersprog på mindst B-niveau. Ved at vælge Latin C og matematik på mindst B-niveau behøver du altså ikke have et naturvidenskabeligt fag på B-niveau.