Latin C

2017 Læreplan

Latin er et sprog– og kulturfag. Det betyder, at du både kommer til at arbejde med det latinske sprog og den romerske kultur.

 

Sproget: Du lærer at læse tekster af romerske forfattere, f.eks. kærlighedsdigte af Catul og Ovid, romanuddrag om et middagsselskab hos en rig, frigiven slave, skrevet af Petronius, eller uddrag af Cæsars historiske værk, Gallerkrigen, om hans erobringskrige i bla. det nuværende Frankrig.

 

Du skal være lidt af en sprognørd, hvis du vælger latin C. For du kommer til at arbejde med sætningsanalyse, ordklasser og bøjning af ord mm. Til gengæld kan du bruge den sproglige viden, du får latin, i dine andre sprogfag og dansk, som alle er blevet påvirket af latin.

Kulturen: Gennem de tekster, du læser på latin, kommer du også til at lære romernes måde at tænke og leve på at kende. I undervisningen er der mulighed for at arbejde med forskellige emner, og du kan selv være med til at vælge. Emnerne kan f.eks. være Pompeji, slaver, huse, badeanstalter, gladiatorkampe, de romerske guder eller tiden under kejser Augustus. Når du arbejder med de latinske tekster og forskellige emner, vil du opdage, at de gamle romere på mange måder lignede os, selvom det er 2000 år siden, kejser Augustus levede.

 

Der er ikke skriftlige afleveringer i latin på c-niveau. Faget afsluttes enten med årskarakter eller en mundtlig eksamen.

 

På Virum GYmnasium kan du få:

Latin som studieretningsfag i studieretning 9.

Latin på C-niveau som valgfag i 3g.

 

Ved at vælge latin på c-niveau toner du din studentereksamen i sproglig retning. Det betyder, at kravet til naturvidenskab på B-niveau bortfalder.