Informatik C

2017 Læreplan

 

Gennem arbejdet med informatik træner du i at arbejde systematisk og reflekteret med data, mennesker og systemer der vil være teori og modeldannelse på den ene side og realisering og afprøvning på den anden side.

Faget vil hjælpe dig med at forholde dig til den almindelige borgeres og samfundets brug af IT gennem teoretisk indsigt i og praktisk arbejde med at skabe forskellige former for IT-systemer. På den måde får du indsigt i faget i forhold til dine egne styrker og interesser med henblik på uddannelses- og karrierevalg. Desuden vil du kunne redegøre for innovative IT-løsninger på virkelighedsnære problemstillinger.

Der gives en mundtlig karakter.

Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

Hvad laver vi i informatik?

 

Vi undersøger, hvad det i virkeligheden er kunstig intelligens og robotter gør nu og bør gøre fremover.

 

Der vil også være en introduktion, af de computere, som findes i alt fra biler, smartphones, PC’ere eller din køkkenblender og vi ser på, hvordan man ved kun at benytte 0 og 1-taller kan opbevare tal, billeder og tekst samt programmere den funktion der giver dig kanin ører på Snapchat.

 

Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Larry Ellison og Larry Page har to ting tilfælles: for det første er de blandt verdens ti rigeste, for det andet ville de nok have valgt informatik, hvis de havde gået på VG. De har nemlig alle en forståelse for, hvordan mennesker, data og systemer arbejder sammen, og så har de brugt det til at skabe nogle af verdens største virksomheder.