Fysik

Fysik C
2017 Læreplan

 

Hvorfor er der nogle gange sol- og måneformørkelse? Og hvorfor ikke hver måned?

Hvad er en bølge, og hvad har det at gøre med, hvordan lyden fra en guitar eller en fløjte laves? Hvad er et atom, og hvordan bruges atomets energiniveauer til at bestemme, hvilke stoffer Solen er lavet af. Disse spørgsmål og mange andre besvares på Fysik C, hvor du får en viden om og forklaring på mange naturfænomener, teknologi og bæredygtig udvikling – dels ved at læse, høre og diskutere med læreren og de andre i klassen, dels ved at lave mange små og enkelte lidt større forsøg.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.
  • Læreplan 2017

 

Fysik B
2017 Læreplan

 

Du vil på Fysik B udvide den viden og de metoder, der er nævnt under Fysik C. Du vil dermed lære om bl.a. elektriske kredsløb, mekanik, radioaktivitet og kvantefysik, og du kommer til at lave flere forsøg, hvor du skal undersøge fysiske love og skrive rapport om dem. Desuden vil du opdage, at det at skulle regne opgaver om et bestemt emne i fysik, virkelig hjælper på din forståelse af de fysiske sammenhænge og begreber.

 

  • Der gives en mundtlig og en skriftlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.
  • Læreplan 2017

 

Fysik A

2017 Læreplan

 

Vælger du Fysik A, kommer du til at arbejde endnu mere selvstændigt, og se endnu mere fysik, bl.a. elektriske og magnetiske felter, planetbevægelser samt et særligt emne (f.eks. rumfysik), som man går i dybden med. Du vil i højere grad skulle bruge matematik, både teoretisk, hvor du vil opleve, at ny indsigt kan fås ved at kombinere forskellige fysiske sammenhænge, og til databehandling af dine fysikforsøg. Du skal fremlægge nogle fysiske emner bredt, og gøre grundigt rede for løsning af forskellige fysiske problemer.

 

  • Der gives en mundtlig og en skriftlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig og skriftlig eksamen.
  • Læreplan 2017

 

På VG kan du få:

Fysik på C-niveau:

Obligatorisk på STX.

 

Fysik på B-niveau:

På alle studieretninger skal du vælge et naturvidenskabeligt fag på B-niveau, som du får i 2g eller 3g.

Indgår som studieretningsfag på studieretningerne 1, 2 og 4.

 

Fysik på A-niveau:

Som studieretningsfag på studieretningen 3.

Som valgfag på studieretningerne 1, 2 og 4.