Fransk begyndersprog A

2017 Læreplan

 

Her starter du med at lære det helt basale med et begyndersystem, og du oparbejder gradvist ordforråd og evne til at kommunikere mundtligt og skriftligt på sproget i dine tre år på gymnasiet. Så hvis du interesserer dig for sprog, andre kulturer og internationale forhold og ønsker at kunne kommunikere på fransk, som du sikkert allerede kan på engelsk, er det lige noget for dig. Der er i dag stor efterspørgsel på unge, der kan kommunikere sikkert på flere fremmedsprog.
Du kommer til at arbejde med aktuelle emner via ny litteratur, film, musik, YouTube, franske netaviser og blogs, mange forskellige medier, når du skal finde stof om Frankrig og andre fransktalende lande.

 

  • Der gives en mundtlig og en skriftlig karakter
  • Du kan komme til mundtlig og skriftlig eksamen i 3.g

 

På VG kan du få:

 

Fransk begyndersprog på A-niveau.

 

Fransk fortsættersprog B

2017 Læreplan

 

 

Hvis du interesserer dig for sprog, andre kulturer og internationale forhold og ønsker at kunne kommunikere på fransk, som du sikkert allerede kan på engelsk, er det lige noget for dig. Der er i dag stor efterspørgsel på unge, der kan kommunikere sikkert på flere fremmedsprog. På fransk fortsætter B-niveau arbejder vi med forskellige emner, som handler om Frankrig og fransktalende landes kultur, historie og samfund. Via film, musik, forskellige teksttyper og medier arbejder vi med at udvikle det sprog og det ordforråd, du allerede har, så du får et levende og brugbart fransk.

 

  • Der gives en mundtlig og en skriftlig karakter
  • Du kan komme til mundtlig eksamen efter 2.g

 

Fransk fortsættersprog A

2017 Læreplan

 

På A-niveau favner du bredere og dybere. At Frankrig er landet med menneskerettighederne, den franske revolution, den filosofiske eksistentialisme, 68-oprøret og meget mere vil ikke længere være en hemmelighed for dig. At landet også har været en stor kolonimagt kommer du til at forholde dig til via emner om de fransktalende lande i f.eks. Afrika, Canada og det tidligere franske Indokina.
På det sproglige niveau arbejder du med at tale og skrive mere korrekt og flydende fransk. Du beskæftiger dig med moderne tekstmateriale, film, musik, hjemmesider og blogs, men du kommer også til at fordybe dig i historiske tekster og forskellige litterære genrer. Der er i dag stor efterspørgsel på unge, der kan kommunikere sikkert på flere fremmedsprog, ikke kun engelsk.

 

  • Der gives en mundtlig og en skriftlig karakter
  • Du kan komme til mundtlig og skriftlig eksamen i 3.g

 

På VG kan du få:

 

Fransk fortsættersprog på B-niveau

Fransk fortsættersprog på A-niveau

 

Som studieretningsfag i studieretning 8 og 9

Som 2. fremmedsprog på alle studieretninger