Dramatik

Dramatik C

2017 læreplan

Hvordan spiller jeg et sammenbrud, når jeg ikke føler det? Eventuelt ved at efterligne sukkerknaldens kamp for at undgå opløsning – et sandt drama! Hvilken scenografi kan vi bruge til at fortælle denne historie? Skal den være flot eller grim? Hvilken historie vil vi fortælle med den her tekst? Dramatikeren siger ét – men vi vil sige noget andet.

 

I dramatik undersøger vi hvordan vi fortæller historier med teatrets virkemidler. Faget er en vekselvirkning mellem teori og øvelser.

 

Dramatik handler om at skabe og forstå teater. Teatrets 3 grundparametre: skuespilleren, rummet og teksten er genstand for en både praktisk og teoretisk undersøgelse. Vi laver mange små-øvelser, afprøver teorier, laver små forestillinger og griner en hel del! Året sluttes af med at eleverne i mindre grupper skaber en eksamensforestilling. Vi går i teatret 3-4 gange på et år.

 

Dramatik henvender sig ikke kun til skuespilleren, men også til eleven, der har lyst til at udfolde sine evner i forskellige kunstneriske skabelses-processer, lege med kreativiteten eller måske bare øve sig i at stå frem og tale for en større forsamling.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

Dramatik B

2017 læreplan

Hvis du vælger dramatik på B-niveau skal du have dramatik 2 gange om ugen. Det betyder, at der er meget mere tid til at gå i dybden med arbejdet. Kernen i faget er, som på C-niveau, en vekselvirkning mellem at skabe og forstå, men på B-niveau bliver teorien mere kompleks, og vi laver 2 større produktioner i løbet af året.

Disse produktioner skal dokumenteres gennem en rapportskrivning, og der stilles større krav til kvaliteten i overvejelserne og refleksionerne over projekterne. Der er også mulighed for at fordybe sig i en af teatrets hovedfunktioner: skuespilleren, instruktøren eller scenografen. På B-niveau vil vi desuden have større kontakt med den professionelle teaterverden – det vil sige, at vi udover at se teaterforestillinger vil overvære prøver på teatret.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

På VG kan du få:

Dramatik på C-niveau:

Som kunstnerisk fag i 1g eller som valgfag.

 

Dramatik på B-niveau:

Hvis man har haft dramatik som kunstnerisk fag i 1g, kan man vælge at hæve sit C-niveau til B-niveau.