Dans

Dans C

2017 Læreplan

Hvis man har Dans C som valgfag kan man lære om dans på mange forskelige måder, for i dette fag er der både en praktisk og en teoretisk dimension. Teoretisk arbejdes der med analyse og fortolkning af forskellige danse/danse-forstilinger og med forskellene og historierne dansene imellem. Vi analyserer hvordan man som tilskuer oplever dans og hvilke virkemidler man kan udnytte i dans for at skabe en bestemt følelsesmæssig stemning. Vi arbejder også historisk med dans og ser på hvordan der er en sammenhæng mellem dansestilarten og den samtidige historiske kontekst.

 

I den praktiske del arbejder vi med indøvelse af forskellige danse men også med koreografring af dans og med improvisation, hvor man lader sig inspirere i øjeblikket og danser ud fra denne inspiration. I faget arbejder vi med mange forskellige stilarter inden for de to store hovedgrupper af dans; scenisk dans og samværsdans.

 

Året afsluttes med en danseperformance, hvor man i grupper fordyber sig i et selvvalgt emne. I gruppen skal man koreografere sin egen dans, der også skal vises til eksamen. Samtidig laver I en skriftlig rapport over jeres danseprojekt.

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

Her skal man som gruppe fremvise sin danseperformance. Derudover skal man op i en teoretisk del, der er individuel. Her skal man analysere ukendt materiale man trækker på eksamensdagen. Materialet afspejler de stilarter mm. Der er gennemgået i løbet af året.

 

På VG kan du få:

Dans på C-niveau:

Som valgfag.