Billedkunst

Billedkunst C

2017 læreplan

Faget billedkunst forsøger at besvare spørgsmålet, hvordan forskellige visuelle udtryksformer afspejler vores syn på verden. Faget er både teoretisk og praktisk – man arbejder selv med at skabe kunst inden for forskellige teknikker og genrer. Målet med undervisningen er at opbygge en kunst- og kulturhistorisk viden. Faget er både teoretisk og praktisk – man arbejder selv med at skabe kunstneriske udtryk inden for forskellige teknikker og genrer, det være sig kunst med stort K såvel som andre visuelle udtryksformer samt i mindre omfang arkitektur.

 

Der arbejdes med en lang række forskellige udtryksformer såsom tegning, collage, maleri, skulptur, installationer, foto, mv. Hovedvægten lægges på igangsættelse af elevernes kreative og innovative input således, at der kan opstå nye og spændende resultater. Her er plads til de spøjse og skæve vinkler, til de finurlige løsninger, som ikke er nedfældet nogetsteds. Der kan anvendes computer i det omgang det findes nødvendigt eller ønskværdigt – fx i PhotoPaintShop, CorelDraw, Google SketchUp, eller lign. Informationer findes bl.a. på internettet. Dine projekter samles i en portfolio, der danner grundlag for en evt. eksamen.

 

Der afsluttes med et eksamensprojekt, som er baseret på elevens eget valg.

 

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage i faget. Der anvises metoder såvel teknisk som tegnemæssigt.

 

Er det sjovt? Det er i hvert fald ikke kedeligt!

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

Billedkunst B

2013 Læreplan og 2017 Læreplan

Meget er lig med billedkunst som du kender det fra 1g. Men på dette niveau fordyber du dig i fagets forskelligheder, og skal derved kunne mere på såvel det teoretiske som det praktiske plan. Desuden omfatter det hvordan og hvorfor der arbejdes på et museum, og om det at være kurator (dvs. udstillingsarrangør, dvs. hvordan organiseres og sammensættes et udstillingskoncept).

 

Der afsluttes med et personligt projekt.

 

Er det sjovere? Det er i hvert fald heller ikke kedeligere!

 

  • Der gives en mundtlig karakter.
  • Du kan komme til mundtlig eksamen.

 

På VG kan du få:

Billedkunst på C-niveau:

Som kunstnerisk fag i 1g eller som valgfag

 

Billedkunst på B-niveau:

Hvis man har haft billedkunst som kunstnerisk fag i 1g, kan man vælge at hæve sit C-niveau til B-niveau.