Den aktive samfundsborger. Skrivekursus for alle 2g-elever på Virum Gymnasium  – med oplæg af redaktør Anne Sophia Hermansen, Berlingske

Den aktive samfundsborger. Skrivekursus for alle 2g-elever på Virum Gymnasium  – med oplæg af redaktør Anne Sophia Hermansen, Berlingske

VG holdt d. 20.-21. oktober kurset ’Den aktive samfundsborger’ – autentisk skrivning, hvor alle 2g eleverne skrev et kort debatindlæg om et valgfrit emne.

 

Kurset havde til formål at skabe mere sammenhængende tid til træning af elevernes skriftlighed og at skabe ekstra skrivelyst ved at skulle skrive i en autentisk genre til en dagsordensættende avis med mange modtagere.

Der var ekstra fokus på demokratisk tankegang og på at høre alles stemme.

 

Kurset blev kickstartet med et oplæg fra Anne Sophia Hermansen, nuværende kulturredaktør og tidligere debatredaktør på Berlingske, som fortalte om, hvordan man trænger igennem hos medierne som debattør.

 

“Unge under 20 er der nemlig ikke mange af i den offentlige debat, og de må lægge ryg til lidt af hvert, når de beskrives i medierne. Til at blive kaldt dumme, fordrukne og udannede eller til at blive beskrevet som 12-talspiger m/k, der skærer i sig selv, vil være perfekte og ikke tåler modstand. Tager man ikke ordet, må man desværre finde sig i at blive beskrevet af andre. Det sidste håber jeg ikke, I gør efter i dag👊 Der står en orange scene klar til dem, der vil og tør.”

(citat Anna Sophia Mygind Hermansen)

 

VG samarbejder i forvejen med Politiken, som vil læse udvalgte debatindlæg og trykke de bedste.

 

Anne Hermansen holdt sit oplæg d. 1. oktober 2020 for 2h. Oplægget blev filmet og vist for resten af 2.g-årgangen på skrivedagene d. 20. og 21. oktober.