CARL NIELSEN I ORD OG TONER. Et musikalsk tværsnit af Carl Nielsens virke. Koncert på Virum Gymnasium mandag d. 9 marts kl. 19:30

CARL NIELSEN I ORD OG TONER. Et musikalsk tværsnit af Carl Nielsens virke. Koncert på Virum Gymnasium mandag d. 9 marts kl. 19:30

Carl Nielsen bliver generelt regnet for Danmarks betydeligste komponist. Ikke mindst på grund af hans symfonier, som bliver regnet som nogle af de væsentligste i det 20. århundrede.

 

Men Carl Nielsens liv og værker var utroligt mangefacetterede.

Født i en tid hvor romantikken var eneste kunstneriske retning inden for musikken… og gennemlever frem til sin død i 1931 alle de strømninger som er med til at præge musikken og kunsten fremover.

 

Selv om kunsten spaltede sig ud i alverdens retninger formåede Carl Nielsen at bevare sin integritet som menneske og komponist og mødte verden med sit klare musikalske sprog.

 

Historien om Nielsen, der også mundede ud i omfattende virke for den folkelige sang, vil blive fortalt og ikke mindst vil værker på tværs af de forskellige perioder blive spillet. Hør hans sange, værker for klaver og strygere ikke mindst hans debutværk  ”lille suite for strygere”.

 

Medvirkende: Lille strygeorkester –  Frederikke Kampmann: sopran –  Sverre Larsen: Klaver

 

 

Carl Nielsen i ord og toner

Mandag d. 9 marts kl. 19:30

Virum Gymnasium

Fuglsangvej 66, 2830 Virum

 

Løssalgsbillet:                                             100 kr.     

Børn og unge under 20:           Gratis

Unge under 25:                                          40 kr.