I år er ni elever og to lærere taget på Wallacea-ekspedition til Mexico. Læs den fantastiske rejsefortælling her og se billeder fra turen.

I år er ni elever og to lærere taget på Wallacea-ekspedition til Mexico. Læs den fantastiske rejsefortælling her og se billeder fra turen.

 

             

Rejsebeskrivelse fra ekspeditionen til Mexico.

 

Op kl 5, en hurtig gang havregryn, ud og sætte fuglenet op, vente, tjekke dem hvert 20. minut, måle, veje og fotografere de fugle, der er gået i nettet.

 

Hjem til frokost med bønner, ris og lidt grøntsager– måske lidt kylling? Pause i middagsheden (30-35 grader og luftfugtighed på 65-70%) med undervisning om junglens økosystem. Ud på nye undersøgelser af bevoksningens art og størrelse, bestemmelse af frøer, firben, slanger, sommerfugle, dyrespor (i Calakmul er forekomsten af jaguarer tre gange så stor som i Amazonas..).

 

Hjem til aftensmad, som minder ret meget om frokosten og tid til det daglige, kolde bad, der kan skylle den konstant svedige krop. Vand er en mangelvare her, da det stort set kun findes i underjordiske floder, så det er vigtigt at spare på det.

 

Om aftenen måske ud og finde flere krybdyr og padder eller tjekke flagermusnet til kl 02 om natten.

 

Alt under kyndig ledelse af meget dygtige og engagerede forskere fra mange forskellige lande.

 

Tiden flyver afsted uden internet eller mobildækning, så fritiden går med kortspil, læsning og hygge.

 

Telt og støvler skal altid tjekkes for skorpioner og edderkopper, men så sover man også dejligt til junglens mange nattelyde. Lige indtil Chachalakaen skriger op ved 4-5 tiden om morgenen…!

 

Lidt turister var vi også på en udflugt til de afsides beliggende og ret nyopdagede ruiner fra Mayaernes tid med to pyramider, der stikker op af junglen. Og især spændende, at de må bestiges med det resultat, at vi var på højde med de edderkop-aber, der sprang rundt i trætoppene. Brøleaberne underholdt os på vej derhen med deres højlydte skrig.

 

Sådan gik den første uge af vores tur til Mexico med naturbevarelsesorganisationen Wallacea.

 

Sidste uge lidt mere i civilisationens verden, nemlig i byen Akumal ved det Caribiske hav.

 

Nogle fik deres PADI-dykkercertifikat her, andre havde det allerede og nogle snorklede. Alle så masser af flotte fisk, rokker og skildpadder, som er meget almindelige her. Også sjovt at lave undersøgelser af revets sammensætning af koraller og fiskebestanden sammen med dygtige forskere.

 

Her var der også spændene undervisning – denne gang om koralrevet og truslerne mod det.

 

9 elever og 2 lærere er kommet hjem fra Mexico – mange oplevelser og erfaringer rigere.

 

Læs mere om The Wallacea Trust her